Home
 • Introduction: Elsebeth Jørgensen
 • News
 • CV-DK
 • CV-UK
 • About website
 • Contact
 • About “Viewpoint: Montage of Possible Locations for an Unrealized Movie”

  “Viewpoint: Montage of Possible Locations for an Unrealized Movie”
  Produceret i forbindelse med udstillingen “Technically Sweet” på Participant INC + Anthology Film Archives, New York, 2008 & Overgaden - Institut for Samtidskunst, København, DK 2008

  - Projektet er baseret på et aldrig realiseret film manuskript Technically Sweet af den italienske filminstruktør Michelangelo Antonioni samt egen visuel dokumentation og indsamlet digitalt bearbejdet arkivmateriale om steders forladte kyst områder og rum. I projektet er der udviklet forskellige værker som kan præsenteres i forskellige installatoriske former: - 8 montagelambda-prints + 3 still-image DVD-film ( 2 Tekst-still-videoer og 1 Billed-still-video ) der enten kan vises på monitorer eller som video projektioner i 3delt sammenstilling. Værket indeholder desuden en videomontage med voice-overfortælling som lydspor.

  “Technically Sweet”, var arr. af Maria Finn og Yvette Brackmann og indgik i DaNY Arts ved Kunstrådet som var en udveksling mellem kunstnere i New York og Danmark. Alle kunstnere blev bedt om at udvikle værker der kunne tage frit afsæt i det urealiserede filmmanuskript. Mit bidrag blev i første omgang en videomontage af egne digitalt behandlet fotografier fra
  afsidesliggende kystområder og tekstbrudstykker fra manuskriptet der har at gøre med forladte, øde steder i ø-scenerne og deres forsvindende lokal samfund. Dertil indgår tekst sekvenser fra turistguidebøger “Lonely Planet” og digitalt behandlet arkivfotos. Det er en åben fortælling om “mulige” locations som Antonionis karakter T “kunne have” tænkt på i scenerne og bevæget sig rundt i, især ved sekvenser der handler om øer, små lokalsamfund og forladte kystområder.
  Værket er et hypotetisk og visuelt manuskript i sig selv: - En imaginær scriptet tur gennem et urbant landskab med locations, der er forladte, øde eller under forandring.

  ** Udstillet på 5 gruppeudstillinger:
  - Technically Sweet: Participant INC + Anthology Film Archives, New York, 2008
  - Overgaden - Institut for Samtidskunst, 2008
  - Forårsudstillingen, Den Frie Udstillingsbygning, 2008.
  - Minefelt - Fredericia, 2009
  - Kunstnere går Bananas - Masnedøfortet, 2009